recept: Pirított karfiol, Kifőzde
Pirított karfiol
(karfiolrizs)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej karfiol,
2 ek aprított petrezselyem,
kevés zsiradék, só




Nagyon finom, érdekes köretet készíthetünk karfiolból:

A karfiolt megtisztítom, szétszedem rózsáira, és zöldségdarabolón pár pillanat alatt rizsszem méretűre aprítom (szárastól).

Egy serpenyőben egy kanálnyi zsiradékot forrósítok, és gyakori keveréssel, 4-5 perc alatt roppanós puhára pirítom. A végén hozzákeverem a petrezselymet, lehúzom a tűzről és megsózom.

Kellemes nyári köret vagy köret-kiegészítő sültekhez.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Az ötlet Csipetfalat konyhájáról érkezett.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.05.18. Utoljára frissítve: 2013.05.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:43:49 - 1.55)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez