Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kis fej karfiol, 2 ek aprított petrezselyem, kevés zsiradék, só |
Nagyon finom, érdekes köretet készíthetünk karfiolból: A karfiolt megtisztítom, szétszedem rózsáira, és zöldségdarabolón pár pillanat alatt rizsszem méretűre aprítom (szárastól). Egy serpenyőben egy kanálnyi zsiradékot forrósítok, és gyakori keveréssel, 4-5 perc alatt roppanós puhára pirítom. A végén hozzákeverem a petrezselymet, lehúzom a tűzről és megsózom. Kellemes nyári köret vagy köret-kiegészítő sültekhez. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |